NYHED: Så er der åbent for tilmelding til Sjippetræf 2019!

Alt om os

Hvem, hvad, hvor?

Vi er et Rope Skipping hold for både piger og drenge i alle aldre. Vi er et konkurrencehold, men tager også ud med opvisninger og workshops mv. Her kan du læse lidt om vores baggrund og vores hverdag samt lidt om Rope Skipping generelt. 

Lillerød Rope Skipping Team
@lilleroedropeskippingteam
@lrsteam

Hvad sker der lige nu?

DM-guld!

7. oktober 2017

Lillerød Rope Skipping Team leverede fantastiske præstationer til DM i Master.

I Senior Master overall blev det til guld og bronze til

Mathilde Helbo Larsen og Marie Broen Magersholt. Ikke nok med det, da tog Mathilde og Marie guld og sølv i disciplinen 30sek speed, mens Marie tog guld i 3min speed og sølv til Mathilde. Desuden fik Mathilde

sølv i freestyle. Flotte placeringer mod stærke konkurrenter!

Junior Master piger fik Josefine Sørensen sølv i freestyle og samlet bronze i overall. 

Junior Master drenge, Alfred Wulf-Andersen fik guld i 30 sek speed og freestyle. Sølv i 3 min speed. Dette gav en flot guldmedalje i overall. 

I Mini Master piger fik Karolina Ahrensburg en bronze i 30 sek speed. 

Mini Master drenge blev stærkt domineret af Aksel Wulf-Andersen, der tog guld i samtlige tre disciplin, og dermed også guld i Overall. Sådan!

Så ja, en ovenud fantastisk dag for Lillerød. Tillykke til alle!

5. februar 2017

Danmarksrekord to gange på to uger

Alle sjippetovene var ude af tasken, da der blev holdt sjællandsmesterskaber i Rope Skipping den 4.-5. februar. Næsten 200 sjippere var samlet i Lillerød Hallerne for at dyste om guldet.

Lillerød Rope Skipping Team var stærkt repræsenteret med ikke mindre end 17 deltagende hold. Alle 17 hold leverede en solid præstation, hvilket også afspejler sig i antallet af medaljer.

I alt blev det i begynderrækken til:

  • Guld i rækken under 11 år, piger - Amilia Colding Wibholm, Ellen Louise Knudsen og Karolina Ahrensburg
  • Sølv i rækken under 11 år, piger - Ella Brodersen, Izabella Jørgensen og Leonora Tamstorf Lauritsen
  • Sølv i rækken 12 - 14 år, mix - Aksel Vous Wulf-Andersen, Astrid riis, Marie Tell

Og i de internationale rækker:

  • Sølv i rækken 12 - 14 år- Ida Bøgh Krogh-Madsen, Josephine Grænge Rasmussen, Lærke Groth Rasmussen, Sofie Hvidegaard
  • Bronze i rækken 12 - 14 år- Alfred Vous Wulf-Andersen, Asta Poulsen, Ellen Bøgh Krogh-Madsen, Lea Linderholm Henriksen
  • Guld i rækken over 15 år- Anna Kærsgaard Sørensen, Emilie Lykke, Louise Francis, Marie Broen Magersholt og Mathilde Helbo Larsen
  • ‍Sølv i rækken over 15 år- Laura Francis, Mia Dobson, Natalia Rós Nielsen, Sif Fink Arnbjerg-Nielsen, Victoria Søkilde

Ikke nok med det, så blev der igen slået danmarksrekord i disciplinen Double Dutch Speed 4x45sek. Den tidligere rekord er kun knap to uger gammel, men er allerede blevet slået - af de selv samme piger fra Lillerød Rope Skipping Tema - Anna Kærsgaard Sørensen, Emilie Lykke, Louise Francis og Mathilde Helbo Larsen.

Danmarksrekorden, som pigerne satte for 14 dage siden, var på 575,5 hop. Den nye rekord lyder nu på utrolige 582 hop på højre fod i løbet af de tre minutter. Med den fart er der ikke langt til verdensrekorden på 603 hop; de mangler kun sølle 21 hop.

På grund af de flotte resultater har flere af holdene nu kvalificeret sig til Europamesterskaberne i Portugal til sommer. Således får sjipperne et travl forår. Foruden at deltage i de mange konkurrencer, er Lillerød Rope Skipping Team nemlig også stærkt eftertragtet til opvisninger.

Sjipperne rejser landet rundt for at vise, hvad de kan, og samtidig sprede diversiteten inden for sportsgrenen. Ud over det sjipning man kender fra skolegården, så fremviser Lillerød Rope Skipping Team også spændende og imponerende tricks inden for Double Dutch, Chinese Wheel, to-i-et-tov og meget mere.

Er du interesseret i at enten se eller bestille en opvisning, så kan du se meget mere under Events. Du kan også følge vores opleveler rund om i landet på facebook

Danmarksrekord!

21. januar 2017

Lillerød Rope Skipping Team leverede en forrygende indsats til de åbne jyske mesterskaber!

Helt utroligt er det at Lillerød slog Danmarksrekord i disciplinen Double Dutch Speed 4x45sek. Rekorden lyder nu på 575,5 hop, hvilket slår den tidligere rekord med 3,5 hop.

Det blev også til et par flotte medaljer til Lillerød:

  • Sølv i begynderrækken (Mix)
  • Bronze i begynderrækken (Piger, 12-14 år)
  • Bronze i den internationale række (Piger, 15+)

Sjipperne kan dog ikke hvile på laurbærrene. Næste konkurrence er nemlig allerede 4.-5. februar. Det bliver på hjemmebane når Lillerød Rope Skipping Team skal være vært for de sjællandske mesterskaber. 

Det finder sted i Lillerød Hallerne og program for begynderrækker og internationale rækker kan ses her og her. Kom og hep på sjipperne!

Hvem er vi?

Lillerød Rope Skipping Team (LRST) er den samlede betegnelse for konkurrenceholdene i Lillerød Gymnastik. Det dækker over holdene K0, K1 og K2, hvor forskellen er alder, erfaring og antal træninger.

Træningerne er fordelt ved: 
 Mandag:      16:15- 18:00      K0   
                     18:00 - 20:30     K2   
 Tirsdag:       17:15 - 19:45     K1   
 Onsdag:      17:15 - 19:45     K2     
 Torsdag:      16:15 - 18:00     K0
                     18:00 - 20:00     K2
Fredag          16:30 - 18:30     K1


Udover konkurrencesjipning er der ind til flere andre sjippehold i Lillerød Gymnastik, som faktisk er en af landes største sjippeklubber. Der er ca. 100 sjippere i foreningen. Der er både drenge og piger der sjipper, i alle aldre og på alle niveauer.

Rope Skipping kom på programmet i Lillerød Gymnastik i 2000. Lillerød Rope Sipping Team som konkurrencehold blev oprettet i 2006, hvor sjipperne deltog i deres første nationale konkurrence. Første internationale konkurrence var i Paris i 2007 og siden da har holdet deltaget i talrige nationale og internationale konkurrencer som EM og VM.

Hvad er Rope Skipping (Sjipning)?

De fleste forbinder sjipning og sjippetove med frikvarterne i skolegården som barn. Rope Skipping er bygget på de samme principper, hvor fornøjelse og aktivitet er centrale begreber. Men det er så meget mere end det! Rope Skipping er en seriøs sportsgren der bliver kan dyrkes på højt plan. Der er fart over feltet når verdens hurtigste sjippere slå verdensrekorder, og intet slår den spænding der opstår når et svært trick er ved at fejle - og så lykkes alligevel!
Men Rope Skipping er ikke kun konkurrencer. Det er en særdeles performativ sport, der kan lamslå en helt publikum.

Er du stadig ikke helt sikker på hvad Rope Skipping egentlig er? Den bedste måde af forstå det på er ved at se det. Du finder en helt masse billeder her!

Du har også mulighed for at opleve det på nærmeste hold! Bestil en opvisning under events, og mærk stemningen.
Har du mod på selv at deltage, er der mulighed for at bestille en workshop. Sjipning er for alle på alle niveauer, så DU vil helt sikker lære noget nyt og sejt.

Rope Skipping verden over

Rope Skipping er en international sportsgren, som findes på alle kontinenter og i mange forskellige former. Den form, som er mest udbredt i Europa, blev introduceret til Europa i 1980’erne af Richard Cendali fra Colorado, USA.
Rope Skipping i Europa er organiseret i European Rope Skipping Organization (ERSO) og internationalt under International Rope Skipping Federation (FISAC – IRSF). 

Vil du vide mere om Rope Skipping

Link til GymDanmark (Konkurrencesjipning i Danmark)

              gymdanmark.dk

                           

Link til European Rope Skipping Organization (Sjipning i europæisk miljø)

              erso.info

                           

Link til International Rope Skipping Federation (Sjipning i verdensklasse)

              fisac-irsf.org/

                           

Link til World Jump Rope (Konkurrencetype med fokus på Double Dutch)

              http://worldjumprope.org/  

Lillerød Rope Skipping Team
@lilleroedropeskippingteam
@lrsteam